Това ръководство е тествано от много мои приятели и работи на 100%, за разлика от другите ръководства, които съм чел из други сайтове и блогове, в които са използвани неправилни команди или липсват важни стъпки.
След като прекарах 10000 часа пред компа в търсене на читав помощник за инсталация на Windows 7 или Windows 8 от USB флашка, стигнах до извода, че трябва да напиша един такъв на български, в който да няма излишна информация и да бъде максимално лесно смилаем за всички, които искат да си преинсталнат Windows-a с флашка.

Между другото попаднах на ТОЗИ метод, но лично за мен беше не ефективен защото, явно моделът на флашката ми не беше поддържан от приложението описано в поста от горния линк.

Изпробвал съм този метод на много машини на приятели и работи безотказно. Предимствата на инсталацията с USB флашка са, че можете да инсталнете Windows за има-няма 15 мин. Много по-бързо от колкото с DVD.  Също така, може да ползвате тази USB флашка, като буутващо USB на машини, които нямат DVD или друго оптично устройство.

КАКВО НИ Е НУЖНО

➡ USB флашка, минимум 4 гб. (Моята е 8гб на Кингстън)
➡ Инсталационните файлове на Windows 7 или Windows 8

ПРОЦЕДУРА

 1. Сложете Вашата флашка в свободно USB и копирайте всичката си важна информация от нея някъде.
 2. Отворете Command Prompt с административни права. (напишете cmd в търсачката на старт менюто и натиснете Ctrl+ Shift+ Enter или идете в Start menu > All programs > Accessories, десен клик на Command Prompt и избирате Run as administrator.
 3. Нужна Ви е малко информация за флашката, която ще ползвате. Въведете следните команди в Cmoand Prompt- а
  a).  Първо напишете DISKPART и натиснете Enter. Трябва да видите следното съобщение:
  б).  Напишете команда LIST DISK натиснете Enter и запомнете номерът на вашата флашка. В моят случай, флашката ми се явява Disk 1 за това ще ползвам само Disk 1. Ако на вас флашката Ви се явява Disk 2 – близко е до ума, че трябва да пишете навсякъде Disk 2.
 4. Въведете следващите команди една по една.
  SELECT DISK 1
  CLEAN
  CREATE PARTITION PRIMARY
  SELECT PARTITION 1
  ACTIVE
  FORMAT FS=NTFS
  (обикновенно форматирането отнема няколко минути. Изчакайте го да мине)
  ASSIGN
  EXIT
  Не затваряйте Command Promnpt, той ще ни е нужен за някои от следващите стъпки. За сега, просто, можете да го минимизирате.
 5. Вкарайте вашето Windows7/Windows8 DVD в компютъра си и научете на коя буква отговаря то. При мен DVD-то е „D“,  а флашката „H“
 6. Отворете минимизираният от стъпка 4 Command Prompt прозорец и напишете следните команди
  D: CD BOOT и натиснете Enter. “D” е буквата на  Вашето DVD устройство.
  CD BOOT
    и натиснете Enter.
 7. Въведете друга команда, с която ще ъпдейтнете флашката с BOOTMGR съвместим код
  BOOTSECT.EXE /NT60 H:
 8. Копирайте съдържанието на вашето Windows 7 или Windows 8 DVD на USB флашката
 9. Воала! Вашата флашка с инсталационен Windows 7 или Windows 8 е вече готова за употреба. Сега остава само да нагласите приоритета на буутващите устройства в биос-а и работата е „Шератон“ 😉

Надявам се да съм бил полезен с този пост. Ако имате въпроси – задайте ги, като коментарче.