facepalm-photo

13.03.2014 година. 10:56 ч. сутринта.

Кипър. Квартира. Слънцето доволно напича през прозореца на спалнята ми.
Отворих очите си и сънено допълзях до кафеварката. Стандартната схема – силно кафе, две захарчета, сметана на прах. Цигара и едни домашно приготвени сладки, специалитет на майката на шефа ми.
Отворих широко прозореца и седнах пред компютъра. Започнах да разглеждам страниците и социалките, които посещавам най-често: Facebook, Капитал и новинарската страница на EXPERT.bg. Стигнах до статията за 25-тата годишнина от създаването на интернет, която се намира на aдрес: http://news.expert.bg/n444698 и в същия момент прочетох съдържанието на статията, копирано дословно в статус на Мончо Монев – човек, който имах (до преди малко) във френдлиста си и за който имах доста добро мнение.
Радостен от факта, че с моя Facebook приятел имаме еднакви източници, от които черпим читава информация за случващото се в България, постнах линк към статията като коментар на статусът му (все пак, за т’ва са я измислили тая коментарна система, нали така).  Дрържа да подчертая, че го направих без никаква скрита адженда и без никакви задни мисли.
Отпих от кафето и отидох да се занимавам със стандартните си утринни задължения вкъщи. След като приключих с битовизмите, отново седнах на компютъра. Трябваше да оправям едни бакии в някакъв сайт на клиенти, които нямат грам хабер от интернет. Преди да започна да работя, обаче, получих нотификация за съобщение във Facebook. Викам си „Т’ва, кой ли се е сетил за моята скромна особа в четвъртъчната хладна утрин?“, и проведох следния Facebook разговор:

Разговор с Мончо Монев

След което бях позорно изтрит от списъкът с приятелите на въпросната персона. Приех този крайно-адекватен факт тежко и си пуснах епичният кавър на Светльо Хиподилски „Боли ме гъза“, а диалогът с димитровградски етикет ме накара да си поръчам пица за вкъщи и бира в кутийка. Тъй като не бях затворил браузърът си, си позволих да направя по един скрийншот от статуса на въпросният джентълмен преди и след като ме изтри от приятелите си.

В скрийншота преди да бъда изтрит ясно си личи снимката, източникът, заглавието и адресът на статията

s-4erveno

Броени минути по-късно, обаче, ги няма. Дори и още по-красивото, последва коментар Инак,гледам някои го ползват за „ФУКАНЕ“!!“. Ето и скрийншотче:

Moncho-Monev---Final

Сега, приятелчета, имам няколко въпроса! К’ъв беше тоя филм рано-рано сутринта? Аз ли се побърквам? Може ли някой да ми обясни по-възможно най-простичкия начин какво се случи? Имайте предвид, че аз съм ‘лАпе – интернет фукльо, a баща ми е от село Българин. Не използвайте много сложни словосъчетания, защото не съм от най-интелигентните хора на земята 😀

Предполагам, че ще бъде най-ясно за всички Вас – 600те човека, които следят публикациите ми, ако г-н Монев отговори на зададените от мен въпроси. Предполагам, че и на мен ще ми стане ясно.

Предварително благодаря за изчерпателните Ви коментари.

EDIT 1
от 13.03.2014, в 18:38 часа

Няколко часа по-късно, дори и линкът към статията, който бях публикувал като коментар беше изтрит… Може би по грешка … 😀

da

EDIT2
от 19.03.2014, в 18:26 часа

Тъй като все още не съм получил нито отговор, нито коментар, нито най-малкото – човешки разговор относно неадекватното поведение на г-м Монев (все пак, нормалните – цивилизовани хора обсъждат подобни ситуации), реших да приложа screenshot-че с част от Facebook мненията на хората прочели тази статия.  Държа да подчертая, че нямам никакво отношение и не нося отговорност за мненията, които потребителите са изразили с коментар към блог-поста ми. 

Мончо Монев

EDIT3
от 19.03.2014, в 20:36 часа

Скрийншот на още един коментар

svetleto

А тук, малко Facebook статистика от страницата на блога ми. Само да уточня, че това е статистика САМО от страницата на блога ми. Т.е. все още търпеливо не търся мнението на Българската общественост из по-популярните места в социалните мрежи и сайтове.

Untitled-2