Quick Hands Project Soma Dani Magix Mr Jim

Най-накрая някакво раздвижване е българското магично общество.
Просто, няма как да не отбележа факта, че моите приятели и колеги от Quck Hands ProjectDani Magix и Mr. Jim, отново са на гребена на магичната вълна, този път с едно доста по-сериозно предизвикателство от ежегодната, интернационална магична среща „Златна Котка“ в гр. Габрово, а именно – магичен концерт спектакъл в зала 1 на НДК!
Името на най-горещото магично събитие в България, което ще се проведе на 8-ми април е „The kings of magic“, преведено на Български: „Царете на магията“.
Ся, ще ме попитате: Защо, аджеба, „царете на магията“?! К’ви царе, к’ви 5лв.?
Ами, нека започнем от българското присъствие в шоуспектакъла.
Водени от една идея – Mr. Jim и Dani Magix създават проектово магично ъндърграунд движение в България – Quick Hands Project. Своеобразен магичен клуб, който приобщава предимно млади хора с еднакви интереси – фокуси, илюзии, манипулации.
Малко след създаването си, движението организира и ежегодната интернационална магична среща „Златна котка“ в гр. Габрово. Събитие, чиято цел е да срещне всички любители и професионалисти на магичното изкуство от България, със световните гурута в жанра. Гости на ежегодните срещи са имена като: Shawn Farquhar, Fritz Alkemade, Topas, Lennart Green, David Stone, Juan Tirado, Boby Nesh.
Междувременно, извън „Златна Котка“, Dani и Jim се явяват в няколко телевизионни риалити формата и буквално събират очите на публиката както в залите, така и пред малкия екран. След тези телевизионни появи, двамата стават кажи-речи любими TV гости в предавания свързани с магията и вариететното изкуство.
На миналогодишната „Златна Котка 2015“, като лектор в България пристига Shawn Farquhar – действащ президент на „Интернационалното Братство на Магьосниците“ (най-голямата магична организация в света), по тяхна покана.
Гостът толкова харесва магичните изяви, които Quck Hands представят пред публиката, че предлага на Dani и Jim да станат основатели на българския кръг на това братство. От тогава, България е част от най-голямата и авторитетна магична организация в света.
Ся, следва въпросът – кой, the fuck е Зайн?
Зайн е един от малкото млади и амбициозни типчета, които не спират да бръмчат напред-назад по света и да изумяват хората със своята окултна магия. Не искам да изпадам в по-детайлни подробности, че току-виж прочете статията ми и направи няк’ва луда, черна, вуду магия, която да ме накара да напиша статия, в която да призная, че съм гей, рептил, извънземен или джихадист! Най-важното – Зайн е от Бургас, чуе-е-ек!
Толкова за българското участие в спектакъла! Принципно има и още, ама, за сега – т’ва мисля, че е напълно достатъчно. Е, не, че няма още какво да се каже и напише.
Сега искам да Ви запозная и с чуждестранните ни гости.
• Световният шампион за 2009 и 2012 от Унгария Soma ще демонстрира прочутия „Телефонен акт“ – номерът, с който печели титлата си. Супер ухилен – позитив пич! Фен съм му!
• Joe M. Turner от САЩ е сегашният президент на The International Brotherhood of Magicians (I.B.M.). По-ловък от най-бруталния джебчия на планетата, освен това суперзабавен типец.
• От Великобритания пристига Lee Alex – носителят на „Мerlin Award Illusionist of the Year 2009” и най-добрият европейски „Quick Change Artist“ (батка, дето се преоблича 100 пъти за секунди пред очите Ви и никой няма идея – к’во става);
• Българската публика ще се запознае и с ловките изпълнения на най-известният млад фокусник на Румъния Verdini – първият чуждестранен носител на приза „Златна котка“;
• Четирикратният балкански шампион на магията Boby Nesh от Сърбия ще представи фокуси и манипулации с елегантността на типичния балкански субект!