Относно: Поредната напълно неадекватна, изсмукана от пръстите, димитровградска Facebook драма, разразила се във Facebook общността на димитровградчани „Dimitrovgrad, Bulgaria“, свързана с начинът на изписване на металния надпис „Dimitrovgrad“, който ще бъде разположен на площад „Поезия“, в центъра на града.

Линкове към дискусиите ТУК, ТУК, ТУК  и ТУК.  (за да видите  писаното в представените линкове, трябва да сте член на групата)

„Да си добре приспособен към болно общество, не е признак за добро здраве“
др. Дж. Кришнамурти

Ганьо си е Ганьо!
Свикнал е да яде нарязаните на вестник кренвирши с ръка, и за това, когато му дадеш бяла покривка, чиния и вилица – започва да мисли, че нещо го будалкаш или искаш да го прецакаш.
На Ганьо златни да му направиш стените, с платинено покритие и диамантен обков – той все ще измисли тарикатски начин да напише „ХУЙ“ на тях.
Ганьо може да е необразован, ниско интелигентен, едва да говори майчиния си език и да не е прочел нито една книга през живота си, но за сметка на това е силно компетентен по теми като: миграцията на комодския варан; политика; футбол; бизнес; енергетика; ядрена физика; микропроцеси в андронния колайдер, но притежава най-задълбочени познания в сферата на финансите, мениджмънта и управлението! Напоследък се чувства компетентен и в сферата на международните отношения… За последните 4 може да ти говори с дни, без дори да си го попитал.
Ганьо не вярва в образователната система. За него тя е загуба на време, нерви, енергия и пари. Защо му е на съвременния човек образование, при положение, че в интернет е пълно със сайтове като „Бултаймс“, „Секира“, „Петел“, „Орел“, „А-новини“, „Б-новини“, „В-новини“, „Г-новини“, „Е-новини“, „Ж-новини“, „З-новини“ и т.н? За него те са еквивалент на енциклопедия на света и учебник по история взети заедно. „Брадва“ е апотеоз в журналистиката, защото с всяка една статия, авторите в сайта „Направо, мамата им такъват на тяа богаташи и депутате“. A, Google и Wikipedia са неговите личен лекар и правен консултант. Освен това, Ганьо искрено вярва, че е по-умен от колегите, шефа си, комшиите и всички около него. За това постоянно иска да ги надцака. Най-умен се чувства, обаче, във Facebook, на финала на третата ракия и първата салата.
Стокхолмския синдром при Ганьо е свързан с привързаността му към начинът му на живот. За него светът започва и завършва с табелата на населеното място, на което пребивава. Той нарича този психологичен феномен „Патриотизъм“. Можеш сериозно да ядосаш Ганьо, когато му предложиш нещо ново, различно и непознато. Нещо, което е ежедневие за нормалните хора с други имена. Например, да го накараш да се опита да мисли извън стереотипите, които сам си е създал и на които робува от раждането си.
И все пак, Ганьо не е лош човек… Просто така е възпитан…