Часът е 02:30! След, като супер избеснях, че ми зацикли шибания Facebook – си пуснах парче на бате Джако да ме успокои. Дето се вика, ако краля на поп-а не може да ме успокои за това, че Facebook-a ми спече точно когато за първи път от 100 години водя някакъв приятен разговор в, и без това, бъгавия чат на интернет сектата – то не знам кой може.

Та, нещото , дето ми се случи и искам да споделя с Вас е следното:

Баща ми – възрастен човек, който приема думите на всички за чиста монета, преди година е дал СИМ-карта от група, в която той е титуляр, на няколко човека. Част от тези няколко човека правят една брутална сметка и няма как да си я платят.  Съответно баща ми, като един добър приятел, взема назаем пари от мен, плаща сметките им с мисълта, че те (няколкото мухльовци) ще му се издължат след седмица – максимум две.

Ся, държа да поясня! Думата „Назаем“ не я употребяваме в нашето семейство между нас си! Когато член от семейството ми няма пари и попита другия, дето има – проблема е решен! (Пиша т’ва, за да не ме помислите за н’якъв кавал, дето търси пари от родителите си).

ОК. Минава седмица, минават две – нашите хубостници не си оправят сметките с баща ми. Минава месец, минават два, година и няма никой вкъщи…

Реших, като един не много малък българин (100 кила живо месо) да ги потърся тия хора. Не съм за парите. Въпросът е в принципа! Свързах се с единия. Извини се над 1000 пъти и обеща да ги оправи до празниците. Свързах се и с другия, на който преди време баща ми е казал, че всъщност не дължи пари на него, а на мен. При което той е казал. „Няма проблеми бе! Ако има някой да ме търси – ще го посрещна“… Сега ще пейстна разговора ни с въпросния кавал във Facebook:

Аз:

Здравей братле,
Може би не се познаваме лично. Казвам се Михаил Нейчев. Дължиш на баща ми ***лв. Съветвам те, да се издължиш до седмица и за твое добро се надявам да го направиш!

Пича:

ami az ne mislq 4e 6te gi isplatq do sedmi ca i ne iskam da me zapla6va6 za6toto e dobre da tvoeto zdrawe razbra li me

Аз:

Пичага, не ми дръж тон! Аз започнах с добрия тон! Имаш седмица
Пича:
taka vij sega az ne iskam da se karame dvamata no az nqmam da vra6tam nikvi pari na ba6tati .pove4e nqma da se obqsnqvam.
Аз:
Помисли пак! Лека вечер!

Сега, имам въпрос към всички, които малко или много ме познават. Какво според Вас, приятели, ще му се случи на второто дете заради този разговор след седмица. 😀