naidjel-faraj

Пиша този коментар по повод изказването на лидерът на британската Партия за независимост – Найджъл Фараж в предаването „Време за въпроси“ на Би Би Си. Политик, на който аз искрено симпатизирам, заради реалните оценки и дръзките коментари срещу глупостите, които се случват в европарламента. По-скоро коментирам заради вълната негативни отзиви, отправена от братята българи из социалните мрежи, по повод изказванията му .

Според мен, този човек даде една съвсем РЕАЛНА и безпристрастна оценка за целия смешен, жалък и безсмислен филм, който се разиграва от години в България.

„България е в ужасно състояние, съдебната система не е независима, а мафията реално ръководи икономиката. Ако бях българин, веднага щях да си събера багажа.“

Хайде сега, кажете ми, много уважаеми ми братя българи, кои са неверните твърдения в думите му? Как светът видя нашата държава, оглавявана от любимите ни гении-вундеркинди, да кажем – последния месец?

Селският карате-екшън „Опа Доган Стайл“

Помните случката! Турчин се опита да убие друг турчин с незареден газов пистолет в зала пълна с турци, които през това време крещяха „Българите на сапун“. „Убиецът“, незнайно как, се телепортира през огромната охрана – насочи незареденото си газово оръжие към „жертвата“. „Жертвата“ пък, от своя страна, приложи турска нинджа – кунг-фу хватка и го повали на земята, след като падна. След повалянето и обезвреждането на „похитителя“, група турци го нападнаха като в селска дискотека и му счупиха гьона от бой.

Естествено, цялото това нискобюджетно шоу бе разиграно пред камери и излъчено от някои ключови световни медии. Дори и известни чуждестранни видео-блогъри започнаха да си правят ташак с нас.

Два милиона инжектирани в чалга индустрията.

Преди време Брюксел отпусна близо 2 милиона лева за чалга, или казано по европейски“ – за развитие на българския поп-фолк“…
Парите са отпуснати на небезизвестната компания Пайнер, кандидатствала по европейски проект, чието конкретно наименование е „Повишаване на конкурентоспособността на „Пайнер Медиа ООД“ на вътрешния пазар чрез модернизация на оборудването”

Аз само не разбрах каква, the fuck, е конкуренцията на тази компания във вътрешния български музикален пазар?!?! Т’ва е все едно – земеделска компания да кандидатства за пари, с които ще инвестира в развъждането на отровни плевели. Естествено, всичко това отново не остана скрито за световните медийни гиганти. Коментарът на Би Би Си беше, че

„Чалгата е вид българска поп-музика, известна с гангстерския си имидж и честото появяване на оскъдно облечени жени“

Допълнението на същата медия е, че новината за наливането на близо 2 млн. лв. в развитието на тази музика е скандализирало артистичните среди в България и е било повод за протести от тяхна страна. И като турим чертата – протестите си останаха глас в пустиня и всичко продължи на стария български принцип „Куче влачи рейс…“

Това са само част от нещата, които формират общата визия за България и българския народ в очите на обикновените хора по света, драги ми Смехурко! Ако имаше безпристрастни български медии, които да не отразяват само: убийства; певици, които саморазпространяват порнографски материали със собствено участие в интернет, целящи селски, евтин авто-ПР.; шизофреници като Митьо Пищова; циркове и рязане на ленти… може би нещата нямаше да стоят по този начин. Нещата, може би, щяха да имат и по-друг вид, ако органите, които разпределяха бюджета за култура, имаха някаква идея от работата, на която са назначени и за която вземат заплати. Заплати, които излизат от нашия джоб!

Последният топъл фарс – референдума за ядрената енергетика

Нямам намерение да Ви ангажирам с личната си позиция относно казуса „за“ или „против“ ядрената енергетика в България. Само дълбоко се учудвам как, мамка му, никой не обясни на българския народ – що за животно е т’ва модерно явление „Ядрена енергетика“? За сметка на това обаче, всички политически сили и медиите, купени от тях, пропагандираха истерично: „Гласувайте със ЗА, щото другите не стават“, или „Гласувайте с ПРОТИВ, ‘щото първите са педераси“. Имате ли някаква идея, колко неадекватно и безсмислено е решението да се организира референдум за такъв казус, при положение, че имаме действащо правителство? Задавате ли си въпроса „Каква е цифрата, която богатият българския гражданин, ще не ще, ще плати, за цялата тая идиотщина… Друг е въпросът – колко законно и легално е всичко това…

Прав е Найджъл Фараж, че ни мисли за неандерталци! Можете ли да си представите какъв ще е филмът, след като UK, като една истински развита европейска държава, отвори врати, премахне забраните за работа и Work Permission картите за български граждани? Според Вас, представителите на коя етническа група първи ще нарамят дисагите, барабар с цялото си домочадие? Става дума за тая същата група, която до преди падането на забраната се е представяла като част мюсюлманското (едва ли не репресирано) малцинство, само и само да сурне социални помощи.

Та, искам да Ви помоля, уважаеми гениални братя българи, дето по цял ден псувате зачервени по кафетата, в които не се пуши. Дето си мислите, че имате отговори на всички въпроси. Дето имате България за Швейцарията на Балканите. Дето бачкате за по 200 евро на месец и се гордеете с този факт! Преди да започнете да критикувате и плюете – първо се огледайте и сверете часовниците си! Направете си една РЕАЛНА оценка, какви са условията, в които живеете; по какъв начин Ви управляват хората, които Вие сте си избрали; как невротизирано свързвате двата края и помислете върху това – не какви са изискванията ви от Европа, а какво можете да предложите ВИЕ на Европа, че да ви интегрира по някакъв начин! Тогава коментирайте негативно!

Аз, като буден млад човек, съм направил своя личен избор и нося последствията, свързани с него! За съжаление, факторът България от години не влиза в избора ми! Чувствам се спокоен, удовлетворен и оценен за нещата, които правя на местата, на които работя. Времето ми не минава във вътрешни мъки и терзания – кога и как някой мазен депутат – кретен ще прокара закон, който да ме наведе още повече, или защо някой типичен български тъпунгер се опитва да омаловажи нещата, които правя и ми подлага бананова кора за удоволствие, а изживявам живота си спокойно и се наслаждавам на кариерата си!

Съветвам и другите като мен да не му мислят въобще, а съвсем спокойно да стегнат куфарчетата си, да хванат първия самолет, да се махнат от този жалък опит за държава и да не поглеждат никога назад! Разбирам, че българското си е българско, но и вие разберете, че е едно да си емигрант в чужда страна, друго е да си емигрант в своята собствена!

Светът е голям и спасение дебне от всякъде!