Szenenbild-2

Истина (True), е късометражна френско/германска продукция, заснета за три дни, през пролетта на 2004г. в Париж. Сценарист и режисьор на продукцията е познатият на любителите на късометражното кино с бруталията „Бягай Лола, Бягай“ (Run Lola Run) – Том Тикуер (Tom Tykwer). Филмът е част от проект, финансиран от градското ръководството на Париж. Условията за финансиране са,  филмът да бъде заснет в някои от известните-нарицателни места, с които се асоциира Париж и да допринесе за  популяризацията на френската столица. Продуцент на филма са X Filme Creative Pool, като част от компилационния проектПАРИЖ, ОБИЧАМ ТЕ!“ (PARIS, JE T’AIME). Главните роли са изиграни от Мелкиор Беслон (Melchior Beslon) и Натали Портман (Natalie Portman).

Персонажът на Портман е млада актриса – студентка в консерваторията  в Париж, която се влюбва в сляп французин (Беслон). Филмът започва с телефонен break-up call. 😉

Ако разполагате с 8 минутки свободно време, горещо Ви препоръчвам да изгледате тази късометражна лудница, още сега! А ако Ви се занимава, споделете впечатленията си с коментарче!